Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem do całkowitego rozpuszczenia kryształków, dodać jedną i drugą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wsypać cukier waniliowy, dodać stopioną, wystudzoną margarynę, miksować dodając trochę wody tak, aby ciasto było wyraźnie gęstsze od naleśnikowego. Ciasto zostawić na 15 min w temperaturze pokojowej. W tym czasie nagrzać gofrownicę i posmarować olejem przy pomocy pędzelka. Nakładać 1-2 łyżki ciasta. Piec na rumiano. Gofry wyjęte z gofrownicy podsuszyć, opierając je o coś (nie układać na leżąco). Podawać z bitą śmietaną, dżemem, cukrem-pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !