Sposób przygotowania

Polędwiczki oczyścić z żyłek, obsypac przyprawą do mięs Pozostawic na co najmniej 30 minut.Następnie mięso obsmażamy na patelni z obu stron, a później pieczemy w piekarniku w temperaturze 200° C przez 10 do 15 minut, aż uzyska różowy kolor. Mięso wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Jajka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Chrzan przekładamy na sito i dokładnie odciskamy pozbawiając go soku. Następnie przekadamy go do miski i dodajemy masło oraz miód i starte jajka. Całość dokładnie miksujemy. W ten sposób powstanie krem chrzanowy. Kroimy pierwszy plaster polędwiczki o grubości 0,5 cm, ale nie docinamy go do końca. Następnie przesówamy nóż o kolejne 0,5 cm i tym razem docinamy plaster do końca. Dzięki temu powstanie plaster centymetrowej grubości. Pomiędzy
nacięte plastry wkładamy krem chrzanowy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudowny przepis, wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    bardzo lubie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !