Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik dla Buni :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

małe ziemniaczki 4 sztuki
jabłko 1/2 sztuki dużego
śmietana kwaśna,gęsta 1/2 szklanki
majonez 1 łyżka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki
miód 1/3 łyżeczki
sok z cytryny - do smaku
koperek pokrojony 1/3 szklanki
woda 1 łyżki
matiasy 4 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik dla Buni :

Śledzik pod pierzynką to ukochane danie mojej Mamy . Ja jako ,że za monotonią nie przepadam modyfikuję go na wszelkie sposoby.
Ugotować ziemniaki , odcedzić . W trakcie ich gotowania jabłko obrać i utrzeć na grubej tarce jarzynowej . Wymieszać , jabłko, śmietanę , majonez , koper .Miód rozpuścić w wodzie i dodać do śmietany. . Doprawić pieprzem , sokiem z cytryny i szczyptą soli . Śledzia ułożyć na połowię porcji sosu śmietanowego z dodatkami , obok wyłożyć drugą porcję sosu - koprem . Przykryć resztą sosu . Ugotowane ziemniaki podawać gorące ułożone przy śledziu w sosie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 08.12.2011 11:47
palce lizać
Henryka2 31.12.2010 21:50
Poproszę o porcyjkę!
SmacznaPyza 29.11.2010 09:46
eh, te śledziki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak