Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sushi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1szkl
cebula
kostka rosołowa
ząbki czosnku 3
oliwa 3łyżki
ocet winny 6łyżek
cukier 2łyżki
sól 2łyżeczki
nori 1op
marchewka ugotowana
ogórek
grzybki marynowane

Przepis i sposób przygotowania na: sushi

W garnku podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek.Dodać kostkę i ryż.Wlać 1/2l wody i gotować pod przykryciem ok.12min.Odstawić na 5min.Odkryć i ostudzić.Warzywa, grzyby i rybę pokroić.Ocet wymieszać z cukrem i solą,podgrzać.Wymieszać z ryżem.Nori po przekrajać na pół.Każdą część układać kolejno na macie do rolowania.Wzdłuż brzegu wykładać porcję ryżu i rozpłaszczać ją mokrą dłonią do połowy arkusza.Na ryżu układać porcje warzyw,grzybów i ryby.Ciasno rolować i kroić w 2cm plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina43
Ewelina43 28.11.2010 12:31
trzeba wyprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak