Sposób przygotowania

W garnku podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek.Dodać kostkę i ryż.Wlać 1/2l wody i gotować pod przykryciem ok.12min.Odstawić na 5min.Odkryć i ostudzić.Warzywa, grzyby i rybę pokroić.Ocet wymieszać z cukrem i solą,podgrzać.Wymieszać z ryżem.Nori po przekrajać na pół.Każdą część układać kolejno na macie do rolowania.Wzdłuż brzegu wykładać porcję ryżu i rozpłaszczać ją mokrą dłonią do połowy arkusza.Na ryżu układać porcje warzyw,grzybów i ryby.Ciasno rolować i kroić w 2cm plastry.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    trzeba wyprobowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !