Sposób przygotowania

Liście kapusty sparzyć wrzątkiem,odsączyć,osuszyć,odłożyć.Wmisce wymieszać mielone ,wieprzowe,posiekaną cebulę ryż i jajka.Dodać ząbek czosnku,wsypać tymianek,majeranek,sól,pieprz.Bardzo dokładnie wymieszać,aż masa uzyska odpowiednią konsystencję,stanie się puszysta..Na przygotowanych liściach kapusty układać nadzienie,brzegi liści założyć do środka i zwinąć w rulon.Spiąć wykałaczką.Do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem wlać sok pomidorowy,ułożyć obok siebie gołąbki.Naczynie postawić na palniku kuchenki,doprowadzić sok pomidorowy do wrzenia.Naczynie przykryć,wstawić do piekarnika,zapiekać gołąbki w temperaturze 190 przez ok 50 do 60 min.W trakcie polewać sokiem pomidorowym.Podawać gorące.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !