Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z suszonymi pomidorkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dkg
pomidory suszone w zalewie 3 szt
kminek Prymat 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sól do smaku
bulion wołowy 1 kostka
olej z suszonych pomidorów 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z suszonymi pomidorkami

Kapustę kiszoną wypłukać i obgotować, gdyby była za kwaśna odlać pierwszą wodę. Zalać świeżą wodą, dodać drobno pokrojone pomidory, kminek, sos sojowy, kostkę bulionową. Posolić do smaku i gotować. Kiedy będzie miękka dodać zasmażkę zrobioną z mąki na oliwie spod pomidorów. Doprawić do smaku. Idealne na kolację albo jako dodatek do kotleta schabowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.12.2013 00:42
pyszny dodatek do obiadu
gosia1988 29.08.2012 20:46
muszę wypróbować
gosia1988 29.08.2012 20:46
muszę wypróbować
gosia1988 29.08.2012 20:46
muszę wypróbować
SmacznaPyza 13.03.2011 10:27
ciekawy smak może być z tymi pomidorami suszonymi...podoba mi się pomysł
MAR3STA 28.12.2010 18:32
lubie dania z kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak