Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na przystawkę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
wątróbki z kurczaka 2 szt
cebula biała 1 szt
serek topiony 50 gr
sos sojowy 1 łyżeczka
oliwki czarne 20 gr
wydmuszki waflowe wytrawne 15 szt
sól do smaku
olej do smażenia
ser gouda 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na przystawkę

Wątróbkę drobno pokroić i obsmażyć razem z posiekana cebula na odrobinie oleju. Wystudzić, zmiksować razem z jajkami na twardo, serkiem topionym, startym żółtym serem tak aby powstała gładka masa. Doprawić sosem sojowym, pieprzem i solą. Napełnić masą wydmuszki i udekorować pokrojonymi w plasterki oliwkami. Podawać np>: z ogórkami konserwowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.01.2013 12:16
rewelacja;)
Mariusz10 24.06.2011 21:55
ekstra pomysł
mala2021 30.01.2011 14:37
może być smaczne,muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak