Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada makowo-serkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 12 szt
mak 30 dag
cukier 1 szkl
brzoskwinie w puszce
serek waniliowy 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada makowo-serkowa

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, maki, miksujemy przez 15 minut. Masę białkową wylewamy na papier do pieczenia ciasta. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Ser miksujemy, dodajemy pokrojone brzoskwinie. Ciasto gorące zawijany w ścierkę w rulon. Jak przestygnie nadziewamy serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.01.2013 12:17
mniammm pyszna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak