Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka i groszek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 30 dag
mrożony zielony groszek 15 dag
bulion warzywny 1 szklanka
masło 4 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
sól, pieprz 1/2 łyżki
cebula czerwona 2 szt
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka i groszek

Cebulę obrać drobno pokroić. Wątróbkę oczyścić, pokroić na kawałki. Jabłka obrać pokroić w kostkę, włożyć do rondla, podlać łyżką wody, poddusić.
Łyżkę masła stopić na patelni dodać cebulę , cukier zeszklić. Dodać groszek, smażyć przez chwilę. Wlać bulion, dodać jabłka, gotować przez 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem.Pozostałe masło rozgrzać na patelni dodać wątróbkę, którą najpierw oprószamy maka i obsmażyć z każdej strony. Wątróbkę ułożyć na warzywach z jabłkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 27.01.2012 08:41
ciekawe
Anna141
Anna141 23.06.2011 10:36
niezłe
IZABELA29 21.05.2011 13:19
smacznie
iwona332 23.09.2010 23:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak