Sposób przygotowania

Z cytryny wyciskamy sok.Maliny wkładamy do małego garnka, posypujemy brązowym cukrem i dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny. Delikatnie mieszamy i podgrzewamy owoce przez około 5 minut do momentu rozpuszczenia się cukru. Odstawiamy do wystudzenia. Z pozostałego soku z cytryny i cukru pudru robimy lukier(ucieramy dokładnie oba składniki). Do Sera maskarpone dodajemy lukier, mieszamy. Biszkopty kruszymy, dodajemy roztopione masło i przekładamy na dno dwóch szklanek. Na spód biszkoptowy nakładamy masę serową, potem owoce i polewamy syropem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    etka

    brzmi apetycznie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciekawy dodatek do sernika
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smaczny deser:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gabi162825

    pyszny do kawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !