Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ Z MAJERANKIEM

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 800 g.
pomidor 2
cebula 3
ząbek czosnku 1
bulion wołowy 1 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat 2
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
starta skórka z cytryny 1 łyżeczka
sól, pieprz
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ Z MAJERANKIEM

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Cebulę i czosnek obrać i zeszklić w rondlu na oliwie. Włożyć pokrojoną w kawałki wołowinę, obsmażyć. Do mięsa dolać wcześniej ugotowanego bulionu, dodać pomidory, listki laurowe, majeranek, skórkę z cytryny, przyprawić solą, pieprzem i dowolnymi przyprawami. Dusić ok. 1,5 h. na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszać. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.01.2011 19:31
Aromatyczny i pyszny
MAR3STA 20.01.2011 12:37
super!
misia53 02.01.2011 12:16
Często dodaję majeranku do potraw.
Margo1 13.12.2010 09:02
bardzo lubię takie obiadki
kuklik 12.12.2010 13:41
ja też dodaję majeranek bo go bardzo lubię
MAR3STA 26.11.2010 17:02
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak