Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości ok 1 k,g
cebula biała 3
boczek wędzony ok0,5 kg
pieczarki 30 dkg
sól
pieprz
czosnek
rozmaryn
papryka zielona 2
papryka żółta 2
papryka czerwona 2

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki

Mięso kroimy w dużą kostkę, przyprawiamy,zostawiamy na ok. 1-2 godz. w lodówce.
Paprykę pokroić w grubą kostkę, cebulę w talarki,boczek w grubsze plastry.
Wszystkie składniki nakłuć na przemian na patyczki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ok130stopni pieczemy ok 1 godziny. Mozna też upiec je na grillu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 19.05.2012 21:03
rewelacja
Justyna37 21.11.2011 13:32
Dobreee
berys18 06.05.2011 08:13
Ależ bym sobie zjadła takie szaszłyczki
Tomek14 26.01.2011 15:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak