Sposób przygotowania

FARSZ:kaszę ugotować na sypko w 2 szklankach wody.Ostudzić.Marchewki obrać,umyć i ugotować na pół miękko.Ostudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Pokrojoną cebulę podsmażyć na łyżce masła.Kaszę,marchewkę i cebulę wymieszać.Dodać jajko i bułkę tartą.Doprawić do smaku solą,pieprzem i majerankiem.Kalarepy obrać ze skórki,ściąć wierzchy.Wydrążyć miąższ i nafaszerować.Na patelni roztopić resztę masła,włożyć kalarepy i zrumienić.Następnie odwrócić je farszem do dołu i też zrumienić.Przełożyć do głębokiego garnka,podlać bulionem,przykryć i dusić 40min.Wyłożyć na półmisek i podlać sosem powstałym podczas duszenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !