Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane kalarepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepy 3
kasza gryczana 1szkl
marchewka 20dag
cebula
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 1łyżka
sól
majeranek
pieprz
bulion 1/2l
masło 3łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane kalarepy

FARSZ:kaszę ugotować na sypko w 2 szklankach wody.Ostudzić.Marchewki obrać,umyć i ugotować na pół miękko.Ostudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Pokrojoną cebulę podsmażyć na łyżce masła.Kaszę,marchewkę i cebulę wymieszać.Dodać jajko i bułkę tartą.Doprawić do smaku solą,pieprzem i majerankiem.Kalarepy obrać ze skórki,ściąć wierzchy.Wydrążyć miąższ i nafaszerować.Na patelni roztopić resztę masła,włożyć kalarepy i zrumienić.Następnie odwrócić je farszem do dołu i też zrumienić.Przełożyć do głębokiego garnka,podlać bulionem,przykryć i dusić 40min.Wyłożyć na półmisek i podlać sosem powstałym podczas duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak