Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś z fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 60dag
sok z cytryny 3łyżki
fasolka szparagowa 40dag
cukier szczypta
sól
olej 1łyżeczka
wino białe wytrawne 150ml
masło 12dag
żółtko jajek 2
natka pietruszki pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś z fasolką

Łososia umyć,osuszyć,po porcjować.Skropić 2 łyżkami soku,oprószyć solą i schładzać ok.15min.Natkę opłukać,kilka gałązek odłożyć,resztę posiekać.Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku z cukrem ok.10min.,odcedzić.Łososia podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Wlać 100ml wina i szklankę wody.Gotować na małym ogniu 5min.Masło roztopić,ostudzić i przecedzić.Żółtka ubić na parze z resztą soku,zdjąć z ognia i wciąż ubijając,dolewać ciepłe masło i resztę wina.Dodać rozpuszczoną w odrobinie wody kurkumę.Fasolkę wymieszać z natką.Podawać z łososiem i sosem.Udekorować plastrami cytryny i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 28.02.2011 11:16
ciekawy przepis, z pewnością wypróbuję :)
Szarrikka 26.11.2010 14:51
Łosoś jest pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak