Sposób przygotowania

Łososia umyć,osuszyć,po porcjować.Skropić 2 łyżkami soku,oprószyć solą i schładzać ok.15min.Natkę opłukać,kilka gałązek odłożyć,resztę posiekać.Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku z cukrem ok.10min.,odcedzić.Łososia podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Wlać 100ml wina i szklankę wody.Gotować na małym ogniu 5min.Masło roztopić,ostudzić i przecedzić.Żółtka ubić na parze z resztą soku,zdjąć z ognia i wciąż ubijając,dolewać ciepłe masło i resztę wina.Dodać rozpuszczoną w odrobinie wody kurkumę.Fasolkę wymieszać z natką.Podawać z łososiem i sosem.Udekorować plastrami cytryny i natką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Łosoś jest pyszny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    ciekawy przepis, z pewnością wypróbuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !