Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielowarzywny chutney

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 10 dag
marchewka 3 sztuki
cebula 2 sztuki
cukier 2 łyżki
pieprz 1/4 łyżki
musztarda 2 łyżki
ocet winny 4 łyżki
woda 1 szklanka
papryka czerwona 2 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Wielowarzywny chutney

Białą kapustę należy poszatkować, cebulę obrać z łupinek i posiekać. Paprykę umyć, osuszyć, wydrążyć z niej gniazda nasienne i pokroić ją w drobną kosteczkę. Marchewki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać sól i pieprz do smaku wedle uważania. Gotować przez około 15 minut od momentu zagotowania się. Po upływie tego czasu dodać ocet winny i musztardę, wymieszać i gotować przez 10- 15 minut. Sos powinien odparować i zgęstnieć. Chutney doprawić w razie potrzeby do smaku solą, cukrem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.03.2014 15:23
smaczna kolacja
IKrakowianka 05.06.2013 21:07
super danie
Wafelek2601 21.05.2013 22:38
Dla mnie super
Katarzyna/kate1980 18.06.2012 22:20
pycha
manaika 13.12.2011 14:08
super!
IZABELA29 12.11.2011 09:56
fajna nazwa
Iwusia 25.07.2011 20:49
ciekawie się zapowiada
Iwusia 25.07.2011 20:49
ciekawie się zapowiada
Halusia 25.04.2011 19:37
Ciekawe jedzonko
babeczka007 10.09.2010 21:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak