Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zaijana rybka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
cukinia 1 szt.
cebula czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
śmietana 12% 200 ml
oliwa 50 ml
sok z cytryny 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g
natka pietruszki 1 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zaijana rybka

Rybę myję, osuszam i doprawiam przyprawą do ryb.
Cukinię koję wzdłuż na cienkie plastry, Sparzam ją krótko w osolonym wrzątku a następnie studzę w zimnej wodzie.
Na przygotowanej rybie układam plastry cukinii i dośc ciasno zwijam roladki.Lekko spinam wykałaczkami. Następnie
układam je w naczyniu żaroodpornym i skrapiam sokiem z cytryny. Cebulę kroję w piórka a czosnek w plasterki, podsmażam na rozgrzanej oliwie i zalewam śmietaną. Na koniec doprawiam solą i pieprzem, chwile gotuję.
Tak przygotowanym sosem zalewam zawijasy i posypuję tartą bułką. Wstawiam do piekarnika na około 25 minut w 180 st. Gotową potrawę posyp natkąuję posiekaną pietruszki.
Tak przygotowaną rybę podaję z ryżem (można również z ziemniakami)oraz gotowaną marchewką z groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak