Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z serka topionego i musztardy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 250g
mleko 3/4 szklanki
musztarda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z serka topionego i musztardy

Ser topiony pokroić na małe kawałeczki, stopić na bardzo małym ogniu lub na parze.

Dodać wszystkie składniki poza jajem.

Wymieszać, podgrzewać mieszając, zestawić z ognia.

Wlać jajo, wstawić z powrotem na mały ogień i podgrzewać aż do ścięcia się jaja.

Wlać masę do naczynia, ubijać dobrze, tak żeby nie zrobił się kożuszek.

Pastę podawać do kanapek (po ochłodzeniu).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak