Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKI SZPINAKOWE

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2 łyżki
Farsz:
szpinak 400 g.
boczek 100 g.
cebula 1
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżeczka
sos
papryczka chili
cebula
olej 1 łyżka
pomidory z puszki 400 g.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki
bazylia świeża 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
indyk 600 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI SZPINAKOWE

Zagotować wodę z solą, wrzucić na chwilę szpinak, odcedzić i opłukać zimną wodą. Pokrojony boczek oraz cebulę podsmażyć na łyżeczce oleju, do boczku dodać wyciśnięty czosnekpoddusić. Szpinak posiekać i połączyć z boczkiem i cebulą, doprawić solą i pieprzem. Sznycle spłaszczyć tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem, położyć farsz i zawinąć w roladki. Zarumienić je na oleju. Następnie piec w rozgrzanym piekarniku ok 15 min. Pokrojoną cebulę oraz papryczkę chili usmażyć na oleju. Dodać pomidory, koncentrat oraz cukier. Zagotować, dodać bazylię, doprawić dowolnie do smaku. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 18.12.2013 23:28
super sposób na szpinak
as28 01.07.2013 14:59
mniam mniam
Aleksandra/Olcia 22.05.2013 19:40
cudne,pycha
IZABELA29 09.05.2013 08:39
ciekawie wyglądają
AURELKA 24.04.2013 20:45
rewelacyjne sa
Łukasz15 24.06.2012 09:36
Pyszne
annagebalska 14.06.2011 09:12
mniam
Margo1 29.01.2011 21:19
nie jadłąm
Margo1 29.01.2011 21:19
nie jadłąm
Natalia/tubisiek 29.11.2010 13:01
na pewno są smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak