Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowo- pomidorowy chutney

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
pomidory 3-4 sztuki
świeża mięta 1 pęczek
musztarda 1 łyżka
ocet 10 % 1 łyżka
cukier 15-18 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowo- pomidorowy chutney

Pomidory po sparzeniu wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Miętę opłukać, osuszyć i drobniutko posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do garnuszka, dodać musztardę, sól i 1/2 octu. Gotować przez 20 minut często mieszając. Następnie dodać pozostały ocet i cukier. Chutney gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Podawać od razu lub przełożyć gorący do słoiczków, zakręcić i odstawić dnem do góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.10.2012 16:24
pycha
malaczarna23 28.04.2012 10:02
super
Katarzyna/kate1980 18.04.2012 21:27
fajny fajny
Kate131 29.08.2010 21:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak