Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety śledziowe w musztardzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 8
mleko
Musztarda sarepska Prymat
ocet
olej
ogórek konserwowy
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
chilli

Przepis i sposób przygotowania na: filety śledziowe w musztardzie

Filety śledzowe włożyć do mleka na około 3-4 godziny.

Żółtka ubić z musztardą, solą i pieprzem. Dodać ocet i powoli ubijając dodać olej.

Pokroić drobno ogórek. Posiekać cebulę. Połączyć je z ubitą masą i dodać szczyptę pieprzu cayenne.

Śledzie pokroić na kawałki.

Posiekać cebulę w kostkę. Ułożyć w naczyniu i polać sosem musztardowym.

Dobrze jak tak przygotowane śledzie kilka godzin poleżą w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak