Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z galaretkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki pomarańczowe 5 op
cukier puder 0,5 szkl
cukier wanilinowy 1 op
śmietana 18 proc 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
Biszkopt 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z galaretkami

Różnokolorowe galaretki (każdą osobno) rozpuścić w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu. Cztery ostudzić i pozostawić do stężenia. Jedną nasączyć blaty biszkoptowe i wyłożyć nimi tortownicę (spód i boki).
Żelatynę zalać 4 łyżeczkami zimnej wody i odstawić na pół godziny, po czym zalać 5 łyżeczkami wrzątku i wymieszać.
Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żelatyną.
Pokroić galaretki. Wymieszać z masą śmietanową, wlać do tortownicy i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.02.2011 00:21
niezły pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak