Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAŁECZKI DROBIOWE

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia kurczaka 6 sztuk
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 3 łyżki
bulion drobiowy 1 szkl.
półsłodkie białe wino 2,5 szkl.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 łyżeczki
grzyby leśne 600 g.

Przepis i sposób przygotowania na: PAŁECZKI DROBIOWE

Rozgrzewamy w rondlu 2 łyżki oleju, następnie kładziemy udka i zarumieniamy je na oleju. Dosypujemy pieprz, kolendrę, dolewamy wina, mieszamy i zagotowujemy. Następnie dolewamy do mięsa drobiowego bulionu i gotujemy mięso ok. 45 min. Oczyszczone i pokrojone grzyby wkładamy na patelnię z jedną łyżeczką rozgrzanego oleju, dodajemy cebule, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy na dużym ogniu, tak aby grzyby odparowały i nabrały złotego koloru. Grzybami obkładamy gotowe mięso kurczaka. Smacznego !!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 22.02.2011 10:24
mmmm .. palce lizać
Margo1 29.01.2011 21:19
smaczne
Margo1 29.01.2011 21:19
smaczne
traktorek 09.12.2010 17:39
ojjjjjj winko mniam
Malinka 01.12.2010 08:14
No to na pewno smakuje!
MAR3STA 26.11.2010 17:03
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak