Sposób przygotowania

Cebule i marchewki umyć, osuszyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Migdały po sparzeniu obrać ze skórki. Cebulę zeszklić na rozgrzanym na maśle lub oliwie z oliwek. Dodać marchewkę, cukier i whisky. Przyprawić do smaku solą i pieprzem( najlepiej świeżo zmielonym), dodać posiekany tymianek. Warzywa poddusić na małym ogniu w miarę potrzeby podlewając wrzątkiem. Zdjąć z ognia, przełożyć do salaterki,. Tak przygotowaną sałatkę podawać na gorąco posypaną posiekanymi migdałami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla mnie to też coś nowego.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajne składniki więc i super sałatka z nich wychodzi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super kolacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !