Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe lody jogurtowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtek 6
jogurt naturalny 3 szkl
owoce sezonowe 500g
cukier 100g
wiórki kokosowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: domowe lody jogurtowe

Najpierw żółtka ubić na parze razem z cukrem na puszysty krem. Następnie ostudzić i wymieszać z jogurtem. Owoce zmiksować i połączyć z masą jogurtową.

Całość przełożyć do specjalnej formy do lodów lub miski metalowej, przykryć i zamrażać przez 12 godzin.

Lody podawać jako deser, ze świeżymi owocami, bakaliami, bitą śmietaną lub kremem albo bez tych dodatków posypane wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak