Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć i pokroić w paski.Obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Po 5minutach smażenia mięso posypać solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi.Smażyć kolejne 5min.Zawinąć w folię aluminiową i trzymać w cieple.SOS:jogurt wymieszać z sokiem z cytryny,różowym pieprzem i solą.Szczypiorek,natkę oraz koperek umyć i posiekać.Połowę zieleniny wsypać do sosu,wymieszać.Sałatę i truskawki umyć i osączyć na sicie.Z truskawek usunąć szypułki,owoce pokroić w ćwiartki.Sałatę porwać na kawałki.Ogórka umyć i wraz ze skórką pokroić w cienkie plastry.Truskawki,sałatę,ogórka i pozostałą zieleninę wymieszać.Wyłożyć na talerz i polać sosem.Na wierzchu ułożyć mięso.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !