Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy, studzimy. Boczek kroimy w kostkę, topimy na patelni. Cebulkę drobno pokrojoną rumienimy na tłuszczyku. Do wystudzonej kaszy dodajemy pokruszony ser, usmażoną cebulkę i boczek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Dla smaku i ładniejszego koloru można dodać posiekany szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem. W przygotowane krążki z ciasta, nakładamy farsz, zaklejamy i wrzucamy na osolony wrzątek. Od wypłynięcia gotujemy (na wolnym ogniu) około 5 minut. Odcedzamy z wody. Jeśli od razu nie podajemy do jedzenia, przeciągamy pierogi olejem,aby się nie posklejały.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    nigdy nie jadłam z gryczaną, wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    wygląda pysznie
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Super farsz.Z jakim sosem proponowałabyś podać te pierogi? A może tylko polać masełkiem?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    Hmm sosem?... ja po prostu lubię z wody i wtedy skwareczki, albo smażone :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !