Sposób przygotowania

Jajka zmiksować,dodać śmietanę,sól i pieprz oraz tyle mąki,by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.Szpinak zblanszować i mocno odcisnąć.Dodać do ciasta,wymieszać.Rozgrzać olej.Smażyć grubsze naleśniki-brzegi powinny być chrupiące,a środek dość miękki.Pieczarki oczyścić,pokroić i podsmażyć na maśle i oleju.Brokuła zblanszować.Paprykę i cukinię oczyścić,drobno pokroić,dodać do pieczarek.Doprawić.Na połówce każdego naleśnika układać porcję warzyw.Składać na pół.Majonez dokładnie wymieszać z jogurtem,dodać zmiażdżony czosnek i doprawić.Polać naleśniki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !