Sposób przygotowania

Do mąki dolewamy wody i wyrabiamy ciasto; wbijamy jajko i dodajemy olej. Wyrabiamy gładkie, sprężyste ciasto. W razie klejenia dosypujemy nieco mąki.
Rwiemy kulki wielkości orzechw włoskiego (może ciut większe :), formujemy koło/placek. Nakładamy farsz, zlepiamy; wrzucamy na wrzątek, gotujemy ok 5 minutek od wypłynięcia i odcedzamy :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajny przepis... i te paznokcie do jedzenia;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    nie nie...paznokci nie obgryzamy bo pierogów 45 sztuk mamy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Robię bez jajka i oleju za to z gorącą wodą, może też takie spróbuje
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ja też nie daję jajka ani oleju i daję gorącą wodę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    kazde pierożki sa pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !