Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poł kapusty pekinskiej
trzy mandarynki
ogórek zielony
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól do smaku
pół puszki kukurydzy
jabłka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynkami

Kapustę( białą część) kroimy w paski, ogórka w półplasterki, solimy lekko. Po kilku minutach dodajemy pokrojone w kostkę jabłka, odsączoną kukurydzę i podzielone na kawałki mandarynki. Posypujemy pieprzem ziołowym, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą , troszkę słodzimy i mieszamy dokładnie. Zostawiamy na kilkanaście minut w lodówce, żeby się \"przegryzła\".

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.02.2014 13:06
bardzo apetycznie się prezentuje
bami 30.06.2011 11:30
Intrygujące połączenie :)
angelika14 11.06.2011 11:20
fajny pomysł
matii6 12.04.2011 20:03
znakomita
MAR3STA 26.11.2010 16:50
chętnie spróbuję:))
Emilia22 26.11.2010 12:49
ciekawa ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak