Sposób przygotowania

Fileta umyc , oczyścic pokroic w kwadraty wielkości 3 cm na 3 cm. Oprószyc solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Do salaterki wbic jajka, roztrzepac je widelcem, dodac mąkę ziemniaczaną, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do drobiu i maggi. Wymieszac na jednolitą masę. Do tak przygotowanego ciasta wrzucic przygotowane filety, wymieszac aby ciasto ze wszystkich stron obtoczyło mięso. Wstawic na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzac olej w głębokiej patelni, mięso smażyc ze wszystkich stron na złoty kolor. Mięso od razu poupieczeniu podawac z gotowanymi warzywami i ziemniakami z wody.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !