Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paryski krem pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50dag
masło 2łyżki
śmietana kremówka 1szkl
gałka muszkatołowa starta szczypta
natka piertuszki posiekana 1łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: paryski krem pieczarkowy

Bulion wlać do garnka,zagotować.Pieczarki oczyścić,jeśli trzeba opłukać,pokroić w cienkie plasterki.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić grzyby,oprószyć solą,smażyć ok.4min.,cały czas mieszając.Wrzucić do garnka z wrzącym bulionem,gotować razem ok.10min.Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami zupy,cały czas mieszając zupę,powoli wlewać ją do garnka.Zagotować,zmiksować (odłożyć kilka plasterków do dekoracji).Przyprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Rozlać do bulionówek,udekorować odłożonymi pieczarkami i natką.Podawać z bułeczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak