Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w pikantnym cieście naleśnikowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
mąka 0,5 szklanki
mleko 1 szklanka
czosnek 3 ząbki
jajko 1 sztuka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w pikantnym cieście naleśnikowym

Pieczarki umyć, osuszyć. Mikserem zrobić ciasto naleśnikowe z mleka, jajka i mąki. Przyprawić czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Pieczarki moczyć w cieście i smażyć na oleju, przekładając od czasu do czasu, aż do momentu gdy zaczną się rumienić. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.07.2013 14:13
na pewno smaczne
Emilia22 26.11.2010 12:48
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak