Sposób przygotowania

Cebule obierz i pokrój w talarki. Razem ze śliwkami włóż do posmarowanego olejem żaroodpornego naczynia, oprósz cukrem i spora ilością majeranku, wymieszaj. Część mieszanki odłóż. Kostkę bulionu warzywnego rozpuść w szklance gorącej wody. Wlej do naczynia z cebulą i śliwkami, wymieszaj. Na cebuli ze śliwkami ułóż opłukane i osuszone kiełbasy, przykryj odłożoną mieszanka. Całość skrop obficie olejem, oprósz pieprzem. Piecz około 30 min w temp. 180°C, aż cebula ładnie się zezłoci, a kiełbasa przyrumieni.

Komentarze

  • 0
    2739711158270963804
    Opublikowano

    Mirosława5

    idealny przepis na zbliżające się święta !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !