Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biała kiełbasa z cebulą i suszonymi śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 5 szt
cukier
cebula 3 szt
suszone śliwki kalifornijskie 10 dag
majeranek
olej
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: biała kiełbasa z cebulą i suszonymi śliwkami

Cebule obierz i pokrój w talarki. Razem ze śliwkami włóż do posmarowanego olejem żaroodpornego naczynia, oprósz cukrem i spora ilością majeranku, wymieszaj. Część mieszanki odłóż. Kostkę bulionu warzywnego rozpuść w szklance gorącej wody. Wlej do naczynia z cebulą i śliwkami, wymieszaj. Na cebuli ze śliwkami ułóż opłukane i osuszone kiełbasy, przykryj odłożoną mieszanka. Całość skrop obficie olejem, oprósz pieprzem. Piecz około 30 min w temp. 180°C, aż cebula ładnie się zezłoci, a kiełbasa przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirosława5 01.04.2011 09:27
idealny przepis na zbliżające się święta !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak