Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
sznycle cielęce 4 szt
szynka 4 plastry
sok z cytryny
sól, pieprz
olej
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z jajkami

Sznycle umyj, osusz, delikatnie rozbij tłuczkiem (najlepiej wkładaj je między dwie warstwy folii spożywczej). Posyp solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Na sznyclach ułóż plasterki szynki. Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz ze skorupek, każde jajko posyp solą, pieprzem i mielona papryka. Na środku każdego sznycla połóż jajko, zwiń mięso, na koniec zwiąż solidnie nicią bawełnianą. Smaż w gorącym głębokim oleju prze 8-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak