Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące pierogi z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szkl
woda 1,5 szkl
oliwa 2 łyżki
jaja 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące pierogi z mięsem

farsz:
mięso gotowane 1 kg
jajka 1 szt
cebula 3 szt
suszony majeranek 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Ciasto: Zagnieść ze składników, przykryć miską na 30 minut i cienko rozwałkować. Szklanką wykroić koła. Farsz: mięso zmielić wymieszać z jajkiem, podsmażyć na oleju z posiekanymi cebulami, przyprawić majerankiem, solą i pieprzem. Na krążki ciasta nakładać łyżeczką farsz, brzegi zwilżyć wodą i mocno zlepić pierogi. Gotować w osolonej wrzątku, wyjąć łyżką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak