Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos żurawinowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 1/2 kg
brandy 1 łyżka
cukier 2 łyżki
wino czerwone 100 ml
pieprz ziarnisty czarny Prymat 4 sztuki
Goździki całe Prymat 4 sztuki
Owoc jałowca cały Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos żurawinowy

Jałowiec, goździki i pieprz czarny ziarnisty należy zmiażdżyć, przełożyć do rondelka z cukrem, zalać winem i gotować przez około 5 minut. Następnie przecedzić, dodać do żurawiny i brandy. Gotować przez około 2 godziny co jakiś czas mieszajac. Sos można podawać od razu po przygotowaniu lub pasteryzować w słoikach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 16.02.2014 22:29
lubię takie sosy
IKrakowianka 12.02.2014 17:34
bardzo smaczny
Goya 05.06.2012 07:33
super
ben-ka 01.11.2011 10:01
też tak uważam:)
Allice 30.05.2011 11:51
musi byc pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak