Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź opiekany

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 4 szt
mąka 2 łyżki
olej
ocet winny 350 ml
cebula 2 szt
cukier, sól po szczypta
przyprawa do kiszonych ogórków 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź opiekany

Śledzie umyć w zimnej wodzie, osuszyć obtoczyć w mące z solą. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć po 4 minuty z każdej strony. Przygotować marynatę: zagotować 150 ml wody z octem i cukrem, dodać przyprawy do kiszonych ogórków. Cebulę pokroić w cienkie krążki, włożyć do marynaty, gotować 5 minut, odstawić do ostudzenia. Śledzie włożyć do kamionkowego lub szklanego naczynia, zalać marynatą, odstawić na dwa trzy dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta0906 10.12.2010 16:07
pyszna rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak