Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiszona kapusta z grzybami i z suszonymi śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

garsc suszonych grzybów
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
cebula
suszone śliwki kalifornijskie 50 g
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kiszona kapusta z grzybami i z suszonymi śliwkami

Kapustę kiszoną lekko posiekać i włożyć do garnka.
Grzyby wypłukać w ciepłej wodzie, a następnie wrzucić do garnka z kapustą kiszoną.Cebulę zeszklić na łyżce masła lub oleju i wymieszać z kapustą.
Namoczyć śliwki i dodać je do kapusty, a następnie doprawić Vegetą do bigosu.Gotować wszystko na małym ogniu 2 godziny często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak