Sposób przygotowania

Sprawione rybie tuszki natrzeć solą roztartą z czosnkiem i zostawić na 10 minut. Cebulę zrumienić na oleju. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i ułożyć w nim ryby, posypując estragonem i pieprzem, przekładając gałązkami pietruszki. Skropić ją sokiem z cytryny - i to dość obficie. Na wierzch rozłożyć usmażoną cebulę wraz z olejem, na którym się smażyła. Piec pod przykryciem w piekarniku około pół godziny w 160 C z termoobiegiem, lub 180 C bez. W międzyczasie można zajrzeć i polać wytworzonym sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    bardzo lubię rybki skorzystam z tego przepisu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    może być dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    nie jadłam jeszcze takiej wersji ryby ;) trzeba będzie spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo ciekawe połączenie,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Uwielbiam ryby:) Bardzo ciekawy przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    świetne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    prezentuje się wyśmienicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !