Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nóżki wieprzowe w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 2 sztuki
włoszczyzna 15 dag
czosnek 2 zabki
pieprz 10 ziarenek
ziele angielskie 5 ziarenek
jałowiec 3 zierenka
sól 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Nóżki wieprzowe w galarecie

Oczyszczone nóżki przekrajać w stawach na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, dodać umyte i oczyszczone warzywa i zioła. Zalać zimną woda. Gotować do chwili, aż mięso będzie łatwo odchodzić od kości. Ugotowane nóżki wyjąć, przestudzić, oddzielić od kości. Otrzymane mięso pokroić na małe kawałeczki. Wywar przecedzić przez sito, warzyw nie wyrzucać, dodać żelatynę i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Dno foremki wyłożyć pokrojonymi warzywami z wywaru. Można tez dodać natkę pietruszki, paprykę i kiszony ogórek. na warzywach ułożyć kawałki mięsa z nóżek, zalać wywarem z żelatyną i wstawić do lodówki, aby galareta zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak