Sposób przygotowania

ciasto kokosowe
kokos 25 dkg
białka 4 szt
cukier 20 dkg

krem adwokatowy
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 1,5 szkl
cukier puder 0,5 szkl
adwokat 3/4 szkl
margaryna Palma 1 kost

polewa
margaryna 100 gr
mleko 3 łyżki
cukier puder 2 łyżki
kakao ciemne 1,5 łyżki

Biszkopt:ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem i przesianym przez sitko kakao, dodawać i powoli mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st. Zimny przekroić na pół
ciasto kokosowe:białka ubić na sztywno dodać cukier i chwilkę ubijać następnie dodać kokos i wymieszać łyżką. Piec na blasze wyłożonej papierem 30 min w 160 st. Krem adwokatowy:na mleku ugotować budyń i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Na końcu dodać adwokat. Polewa:margarynę roztopić dodać mleko cukier kakao i zagotować, ostudzić. Warstwy ciasta:
połówka ciemnego biszkoptu
połowa kremu
ciasto kokosowe
druga połowa kremu
druga połowa biszkoptu
polewa

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !