Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostre skrzydełka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
1 kg
marchew 2 szt.
natka pietruszki
cebula
przyprawa uniwersalna Kucharek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ostre skrzydełka

Skrzydełka dzielimy na połówki.Przyprawę
do kurczaka rozrabiamy z 4 łyżkami oleju.
Dodajemy sól i pieprz. Marchewkę kroimy w
półplasterki, a cebulę w piórka.
Skrzydełka mieszamy z marynatą, dodajemy
marchewkę, cebulę i pietruszkę. Mieszamy.
Odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym
czasie układamy na blachę i pieczemy z
każdej strony, aż mięso będzie miękkie.
Można je podpiec jest wtedy dużo
smaczniejsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta18-20 31.01.2011 06:07
pysznie wygladaja
gusia1000 28.11.2010 18:42
Dla tych co je jedzą, to jest pyszność.
Małgorzata113 26.11.2010 08:04
wygladają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak