Sposób przygotowania

Główkę kapusty podzielić na 4 części i ugotować na osolonej wodzie. Następnie odcedzić i drobno poszatkować. Cebulę Zarumienić na rozgrzanym oleju, dodać mielone mięso. jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę.
Do przygotowanego mięsa dodać na pół ugotowany ryż, włoską kapustę, sól, pieprz, śmietanę, bułkę tartą, żółtka i na końcu pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać. Masę włożyć do natłuszczonego i posypanego bułką tartą żaroodpornego naczynia na powierzchni można ułożyć kawałeczki masła lub margaryny. Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut w temp. 200 stopni C. Podawać jako dodatek lub jako danie podstawowe.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !