Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą, ogórkiem i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 1 opakowanie
ogórki świeże 3-4 średnie sztuki(zależy od ich wielkości)
kukurydza 1/2 puszki
jabłko
orzechy włoskie 1 garść
olej 3 łyżki
sok z cytryny
sól, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą, ogórkiem i kukurydzą

Ser feta pokroić w kostkę. Jabłko i ogórki obrać i pokroić na cienkie plasterki, od razu skropić sokiem z cytryny(aby nie ściemniały). Orzechy pokroić na małe kawałeczki. Do miski wsypać ogórki, jabłko, kukurydzę(bez zalewy), ser feta, orzechy włoskie. Połączyć olejem i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak