Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 0,5 kg
śmietana 18-procentowej 250 gram
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
mleko 3/4 szklanki
musztarda 5 łyżek
masło 3 łyżki
mąka 3 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka w sosie musztardowym

Piersi kurczaka umyć i wysuszyć, pokroić na mniejsze kawałki(najlepiej każdy kawałek na 2 części)i posolić. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju, przysmażyć kawałki kurczaka. Na drugiej patelnii rozpuścić masło, dodać do niego mąke(wszystko połączyć), śmietane, mleko, cukier, sok z cytryny i musztardę. Do przygotowanego sosu dodać kawałki kurczaka i wszystko razem gotować, aż do miękkości mięsa (najlepiej patelkę przykryć pokrywką).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak