Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy- lemond curd II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 3 sztuki
jaja 3 sztuki
masło 85 gram
cukier połowa szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy- lemond curd II

Skórkę z cytryn zetrzeć na tarce o małych oczkach, a sok wycisnąć. Do rondelka dodać masło, roztrzepane jajka, sok i skórkę z cytryn i wszystko razem połączyć. Gotować kilka minut, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowany krem przelać do słoika i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola21 09.11.2011 09:28
Z powyższych składników udało mi się zrobić 2 małe słoiczki lemon curd.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak