Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser czekoladowo- kawowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
woda 4 łyżki
Napar z kawy 1/2 szklanki
cukier 8 łyżek
czekolada gorzka 1 tabliczka
kremówka 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser czekoladowo- kawowy

Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie, odstawić do napęcznienia. Gorący napar z kawy wymieszać z rozpuszczoną żelatyną. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dolać do niej kawę wymieszaną z żelatyną i cukrem, mieszać do momentu, rozpuszczenia cukru. Wystudzić. Kremówkę ubić, ciągle ubijając dodawać płynną mieszankę kawowo- czekoladową. Masę przelać do formy lub miski. Wstawić do lodówki na minimum 2- 3 godziny do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.01.2014 09:43
pyszny deserek
RenataZ-et 22.07.2013 23:00
rewelacyjny
IKrakowianka 23.07.2012 22:25
super deser
Katarzyna/kate1980 05.06.2012 21:21
koniecznie muszę wypróbować
Krzysztof42 02.06.2011 16:10
deseru nie odmawiam
Ewelina47 23.01.2011 10:54
ciekawy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak