Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie, odstawić do napęcznienia. Gorący napar z kawy wymieszać z rozpuszczoną żelatyną. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dolać do niej kawę wymieszaną z żelatyną i cukrem, mieszać do momentu, rozpuszczenia cukru. Wystudzić. Kremówkę ubić, ciągle ubijając dodawać płynną mieszankę kawowo- czekoladową. Masę przelać do formy lub miski. Wstawić do lodówki na minimum 2- 3 godziny do stężenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawy deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    deseru nie odmawiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    koniecznie muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !