Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy - lemond curd I

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 3 sztuki
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
cukier 200 gram
mąka ziemniaczana 1 łyżka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy - lemond curd I

Skórkę z cytryn zetrzeć na tarce o małych oczkach i wycisnąć sok. Do rondelka dodać cytryny, jaja, żółtka jaj, cukier i mąkę ziemniaczaną. Gotować przez kilka minut, cały czas mieszając, aby nie było żadnych grudek. Gdy krem będzie miał jednolitą konsystencję dodać oliwę i wszystko połączyć. Gotowy krem przelać do słoiczka i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola21 09.11.2011 09:27
Na samym początku masa będzie twarda , ale po kilku godzinach \"zmięknie\".

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak